top of page

Taiteellinen portfolio

Taidekäsitys

Olen pienestä asti piirtänyt suurimmaksi osaksi lyijykynillä. Kuvasin paljon ihmisiä ja eläimiä ja tutkin niiden kautta valöörejä. Minulla oli hyvin pitkään mimeettinen taidekäsitys ja ajattelin, että olen hyvä taiteilija, jos pystyn kuvaamaan asioita fotorealistisesti. En katsonut taidenäkemykseni ulkopuolista taidetta paljoa, mutta nykyään katson hyvin monipuolisesti taidetta sekä netissä että gallerioissa ja museoissa. Arvostan nykyään abstraktia taidetta suuresti, sillä olen oppinut katsomaan sitä ja huomaamaan esim. värivalinallisia ja somitelmallisia aspekteja, joita en aikaisemmin tiedostanut. En tosin vieläkään tee itse täysin abstrakteja teoksia vaan turvaudun vieläkin osin esittävään taiteeseen. Olen ollut mukana yhdessä yhteisnäyttelyssä ja aion pitää jonain päivänä ihan oman näyttelyn! Olen tällä hetkellä tuottanut monia tilaustöitä ja rakastan tilaustöiden vastaanottajan ilon näkemistä.

Tekniikat

Aloitin maalaamaan akryyleillä vuonna 2014 ja olen siitä asti maalannut useamman teoksen vuodessa. Lyijykynät tarjosivat vain valööriharjoituksia, mutta akryylit harjoittavat myös värien sekoittamista. Seuraavaksi haluan kehittää öljyvärimaalaustani ja harjaantua paremmaksi keramiikan puolella. Olen lisäksi valokuvannut jonkin verran sekä digitaalisella että analogisella kameralla. Rakastin pimiötyöskentelyä yliopistolla ja ihastuin myös täysin metalligrafiikkaan yliopiston kursseilla ja toivon pääseväni opettamaan sitä vielä joku päivä. Olen tehnyt muutaman teoksen puusta rälläkällä, mutta haaveilen tekeväni jotain vielä isompaa moottorisahalla. Minulla on myös tulossa Qstockin aluetaidetiimin kanssa suuri teos Qstockin musiikkifestivaaliin, joten toivon oppivani hitsaamaan. Olen jonkin verran taiteillut myös kankailla. Eri materiaalit ja tekniikat tarjoavat uusia näkökulmia taiteeseen.

Taide täydentää, haastaa ja kyseenalaistaa olemassa olevaa tietoa ja käsityksiä todellisuudesta. Se auttaa meitä jäsentämään ja tulkitsemaan kokemuksiamme, antamaan niille merkityksiä ja välittämään kokemaamme toisille ihmisille.”

Eeva Anttila

bottom of page